søndag 17. november 2013

Ovnsbakt laks, glaserte gulrøtter og urtedressing



 



Jeg lagde middagen til 6. Jeg måtte derfor øke mengden på laks og gulrøtter. Men urtedressingen holdt fint til 4 voksne og to barn. 

4 personer

Laks i ovn:
4 laksefileter
1 grønn squash, skiver
Litt smør eller margarin, små terninger
Salt og pepper

Urtedressing
3 dl creme fraiche
1- 2 ss sukker
 ss saft av sitron
3 ss dill, hakket
1 ss estragon, hakket
3 ss gressløk
1 ts salt, ikke toppet
litt pepper, helst hvit

Glaserte gulrøtter
250 gram gulrøtter (gjerne fargede)
1 ss smør, helst usaltet
1 ts salt
2 kvaster persille eller timian

+ Ønsket mengde poteter

Tilberedning:
Skrell og kok gulrøttene. 

Laks i ovn
Ha noen biter smør eller margarin i en ildfast form. Legg laksefiletene oppå. Legg skiver av squash rundt laksen. Strø på salt og pepper. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. 

Glaserte gulrøtter
Skrell gulrøttene, og skjær de deretter i staver.  Kok gulrøttene møre i lettsaltet vann. Sil av vannet og tørk gulrøttene godt. Smelt smøret i kjele. Ha i gulrøtter, sukker og finhakket persille/timian. Freses over sterk varme til gulrøttene blir karamelliserte og får en gyllen, glassaktig farge. 
Urtedressing
Bland alle ingrediensene i en bolle. La den stå i kjøleskapet til middagen er klar. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar