Jeg lagde middagen til 6. Jeg måtte derfor øke mengden på laks og gulrøtter. Men urtedressingen holdt fint til 4 voksne og to barn.
4 personer
Laks i ovn:
4 laksefileter
1 grønn squash, skiver
Litt smør eller margarin, små terninger
Salt og pepper
Urtedressing
3 dl creme fraiche
1- 2 ss sukker
ss saft av sitron
3 ss dill, hakket
1 ss estragon, hakket
3 ss gressløk
1 ts salt, ikke toppet
litt pepper, helst hvit
Glaserte gulrøtter
250 gram gulrøtter (gjerne fargede)
1 ss smør, helst usaltet
1 ts salt
2 kvaster persille eller timian
+ Ønsket mengde poteter
Tilberedning:
Skrell og kok gulrøttene.
Laks i ovn
Ha noen biter smør eller margarin i en ildfast form. Legg laksefiletene oppå. Legg skiver av squash rundt laksen. Strø på salt og pepper. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.
Glaserte gulrøtter
Skrell gulrøttene, og skjær de deretter i staver. Kok gulrøttene møre i lettsaltet vann. Sil av vannet og tørk gulrøttene godt. Smelt smøret i kjele. Ha i gulrøtter, sukker og finhakket persille/timian. Freses over sterk varme til gulrøttene blir karamelliserte og får en gyllen, glassaktig farge.
Urtedressing
Bland alle ingrediensene i en bolle. La den stå i kjøleskapet til middagen er klar.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar