torsdag 10. oktober 2013

Gulrotbaguetter


Disse baguettene er saftige og gode til godt pålegg, suppe, gryte eller kanskje bare ute i høstsola med litt smør og en kopp te?



Tre baguetter

50 gram gjær, fersk

5 dl melk
1 ts salt
1 ss honning
1 dl enten gresskarkjerner, solsikkekjerner eller linfrø
2 ss olje
3 gulrøtter, revet
2 dl havregryn
600 gram mel, valgfritt grovt eller fint
1 egg, pensling


Knus gjæren i en bakebolle. Varm melk til fingervarmt, og bland gjær og melk i bakebollen. Ha i salt, honning og olje.
Riv gulrøttene og ha det i bakebollen. Ha deretter i de resterende ingrediensene. La kjøkkenmaskinen få jobbe med deigen i 5-10 minutter. 
Heves i 30 minutter. 
Del deigen i tre emner. Formes til tre baguetter. Ikke vær nøye - disse kan gjerne ha litt tøft utseende med sprekker og litt tynne og tykke variasjoner. Etterheves i 30 minutter.

Pensle brødene med et sammenvispet egg. Stekes på stekeplate, 200 grader i ca. 25-30 minutter. 
Avkjøles på rist. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar