onsdag 9. oktober 2013

Grillet kylling med bacondryss og blomkålmos




Til 4 personer

4 kyllingfileter
1 stort blomkålhode
2 ss olje
2 pakker bacon
1,5 dl creme fraiche
gressløk, opphakket
salt  og pepper


Rens og ta blomkålhodet fra hverandre i buketter. Legg noen buketter til side. 
Kok stilk og de resterende bukettene i saltet vann i 10 minutter. La vannet renne godt av. Mos blomkålen med stavmikser. Rør inn creme fraiche, gressløk, salt og pepper. La mosen stå på lav varme mens du venter på at kylling og bacon skal bli klart. 

Ha olje, salt og pepper på kyllingfiletene før du setter de i ovnen. Stekes med grillfunksjon (her er ovnene så ulike at det er best å snakke kjernetemperatur istedenfor tid og grader). Kyllingene er ferdige når kjernetemperaturen er 68 grader/litt rosa i midten. Legg blomkålbukettene (de du la til side) sammen med kyllingen de siste minuttene. 
Skjær baconet i strimler og stek de sprøtt og godt. 

evt. godt brød/ tomater

Godkjent lavkarbomåltid

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar