onsdag 25. september 2013

Grisekake





Høsten er her og det er på tide å fylle stampen...med sjokolade! 

Dette er en kake som går som en "farsott" over hele verden, så jeg måtte jo bare lage den jeg også. 

 
Bunn
300 gr smør
4 stk egg
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
4 ss bakekakao
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 dl melk


Fyll
Sjokolademousse (pose) og fersken (på boks)
2 dl vaniljekrem (kartong)

Glasur
250 gr smør
8 dl melis
4 ts vaniljesukker
2 ss bakekakao
3 ss kaffe

Pynt
10-11 pk Kvikk Lunsj

Bånd for å holde Kvikk lunsjene på plass
1 pk rosa fondant (form til slike griser du ønsker)

Fremgangsmåte

Bunn
Smelt smør og avkjøl litt. Pisk sukker og egg litt luftig med miksmaster. Ha i det tørre vekselsvis med smør og melk. Ha røren i en smurt springform. Stekes på 175°C i ca. 45 min. Avkjøl.

Fyll, glasur og pynt
Smelt smøret, og rør inn de andre ingrediensene til glasuren.
Del kaken i tre. Ha ett lag med sjokolademousse og ferskenbiter og ett lag med vaniljekrem. Legg på lokket. Ha på glasur.
Plasser kvikklunsjene rundt kaka. Glasuren er lim, men det lønner seg å knyte på et bånd i tillegg. Plasser grisene i "vannet".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar