mandag 15. april 2013

Hamburgerbrød med fullkornmel









I dag har vi hatt hjemmelaget lakseburger til middag, og da ble det hjemmelaget hamburgerbrød også. Disse er perfekte å lage i forkant og ha liggende i fryseren. Lakseburgerne ble veldig gode. Oppskrift kommer!


Dette er en noe grovere type hamburgerbrød laget av speltmel og havrekli.

12-14 stk

50 gram ferskgjær
5 dl fingervarmt vann
1 dl olivenolje
2 ts salt
2 dl havrekli
Ca 11-12 dl speltmel (eller bytte ut noen dl med hvetemel for noe finere brød)
1 egg
Sesamfrø (sorte eller hvite) eller solsikkekjerner

Smuldre gjæren i en bolle. Ha i vann og rør godt. Tilsett olje og salt. Ha deretter i havrekli og speltmel litt etter litt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin, så jobber deigen mens du har i melet. 
La deigen heve i 30 minutter. Rull ut 12-14 boller som du klapper litt ned. Sett ovnen på 225 grader. La de heve i 20 nye minutter. Pensle de med egg og ha på frø. 
Stekes midt i ovnen i 10 minutter. Avkjøles på rist. 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar