tirsdag 9. april 2013

Fylte horn m/ost og skinke
























Ca. 25 stk

50 gr. gjær
125 gr margarin
5 dl melk
½ ts salt
1 dl sukker

Ca. 14 dl hvetemel

Ost og skinke i terninger

Smuldre gjæren i en bolle. Smelt fettet og tilsett melken. La det bli fingervarmt. Hell melkeblandingen i gjøren. Tilsett salt, sukker og nesten alt melet.
Arbeid deigen smidig. La den heve i 30 min. Dryss litt mel på bakebordet. Del deigen i tre og lag tre runde leiver som du skjærer i stjerner slik at du får trekanter. Ha på skinke og ost evt krydder. Rull trekanten sammen-start med den bredeste enden.


La horna heve i 40 minutter. Pensle de med sammenvispet egg (blankhet) eller melk (matthet). Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 8-9 minutter. Avkjøles på ris, men er svært gode lunkne når osten fortsatt er smeltet!

3 kommentarer:

  1. 1,4 kg tror æ nok heller

    SvarSlett
  2. Med litt mer enn 1,4dl mel så ble det super gode horn og kanel snurrer. Var tom for ost på siste runden, så ble derfor kanelsnurrer også :-)

    SvarSlett
  3. Her har det kommet et komma i veien! Det skal stå 14 dl. Jeg retter det opp med det samme! Takk for tilbakemeldingene! :-)

    SvarSlett

Kommentar