tirsdag 9. april 2013

Den klassiske fiskesuppa























400 g hyse-, torske- eller steinbittfilet
4 stk gulrot
2 skive sellerirot
2 stk persillerot
2 ss smør
4 ss hvetemel
2 l fiskekraft
1 stk sitron
1 ts karri
0,5 ts kajennepepper
4 stk eggeplomme
2 dl kremfløte
salt
gressløk, frisk

 
Rens grønnsakene, og skjær gulrot og resten av grønnsakene i små terninger.
Smelt smør, rør inn mel og spe med fiskekraft. Visp godt. Tilsett de kuttede grønnsakene. Ta dem opp etter de har kokt i suppen i ca. 15 minutter. Skjær fisken i terninger. Press saften av sitronen. 
Rør sammen karri, kajennepepper, eggeplomme, fløte og sitronsaft, og rør det inn i suppen.Gi den et raskt oppkok under omrøring. Tilsett fisk og grønnsakene, og la suppen trekke til fisken er ferdig ca.10-15 min. 

Smak til med salt og dryss over litt hakket gressløk.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar