mandag 8. april 2013

Semifreddo m/ sjokoladebiter


Ordet er italiensk og betyr halvfrossen eller halvt kald. Den er enkel å lage og smaker veldig godt! Jeg våger nesten å påstå at alle liker en slik dessert! Man kan ha hva som helst i en semifreddo. Her kommer en enkel med sjokoladebiter.

En semifreddo trenger i grunn bare en times tid i fryseren før den serveres, men jeg synes den er bedre hvis den har stått i flere timer og så settes i kjøleskapet 20 minutter før servering. 

Når du lager semifreddo må du jobbe raskt - du blir derfor fort ferdig! Finn frem alle ingrediensene, tre store boller og en eller to elektriske visper eller kjøkkenmaskiner. 



Til 4- 6 personer

1 vaniljestang
4 egg
1 1/2 dl råsukker
5 dl kremfløte
1 klype salt
100 gr mørk sjokolade (opphakket)

Del vaniljestangen og skrap ut frøene. 
Bolle nummer 1: Skill plommer og hviter og visp eggeplommer og råsukker til eggedosis. (Stor bolle)
Bolle nummer 2: Visp fløten til den danner myke topper.
Bolle nummer 3: Stivpisk eggehvitene med saltet. Vend inn grovhakket sjokolade.  

Vend innholdet i bolle nr.2 og bolle nr. 3 i bolle nr.1. Fryses i denne bollen eller has i noe annet som du ønsker å fryse den i. Ha plastfolie eller plastlokk på bollen/boksen. Vil du servere den med et vakrere utseende, kan du helle røra i to bakepapirkledde brødformer. 

Her på bildet med kladdkaka.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar