søndag 6. januar 2013

Krydder-gulrotkake fra R.O.O.M


 
Dette er en av mine favorittkaker. Utrolig saftig og en fantastisk smak! 

 

 












 

3 store egg
2,5 dl matolje
350 g sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
0,5 ts muskat
0,5 ss natron
0,5 ss bakepulver
325 g hvetemel
100 g kokesjokolade
400 g revet gulrot
1 1/2 eple

Ostekrem:
200 g smør
500 g melis
400 g kremost
3 ss vaniljesukker

Pynt:
Bær, frukt e.l.

Pisk sammen egg, olje og sukker til massen blir lys. Sikt sammen hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene. Bland i. Rør i hakket kokesjokolade. Riv gulrøttene fint. Skrell eplene og riv disse også. Vend revet gulrot og revet eple i deigen.

Før høy kake:
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 1 time.

For lav kake:
Ha deigen i en vanlig, papirkledd langpanne. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 35-40 min .

Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende avlangt fat.

Rør sammen romtemperert smør og melis til ostekremen. Pisk deretter inn romtemperert kremost og vaniljesukker. Bre ostekremen over kaken.

Server kaken i store serveringsstykker pyntet med friske bær eller annen pynt!

NB! Oppskriften gir stor porsjon ostekrem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar