torsdag 13. september 2012

Klar grønnsakssuppe med farseboller

Mhmm, dette er smaken av høst!
Oppskriften er fra ei kokebok jeg fikk av moren min i 1992… Siden i boka ser ut til å ha "grønnsaker i press" fra alle 20 årene.. He he.








til 3-4 personer

1 liter oppskårede grønnsaker: gulrøtter, persillerot, purre, poteter, løk, sellerirot m.m.
Velg de grønnsakene markedet byr på eller det du kanskje har i din egen grønnsakshage…
1 liter vann
2- 3 buljongterninger
litt hakket persille
evt. farse til farseboller (det er et must i min suppe!)

Skrell, rens og kutt grønnsakene i passe små biter. Kok opp vann og buljongterninger. Legg i grønnsakene og kok dem møre i 5-10 min. Lag farsebollene mens suppen koker og ha farsebollene oppi suppa. La suppa stå og godgjøre seg på svakere varme i fem minutter. Ha på persille.
Serveres med flatbrød, rundstykker, brød, ostesmørbrød eller foccacia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar