fredag 14. september 2012

Pizza de Napoli med kylling



Med en slik ekte, nydelig napolisaus trenger man lite "pålegg"!


Til ca 3 personer 
Bunn:
1, 5 dl lunkent vann
1 pk gjær
1 ss olivenolje
2 dl sammalt hvetemel
2 dl hvetemel
1/2 ts salt

Rør gjæren ut i vannet. Ha i de resterende ingrediensene. La deigen heve i 30 min. Kjevle ut til den dekker en hel bakeplate.

TOMATSAUS FRA NAPOLI
1 stor gul løk (hakkes)
3 hvitsløksfedd (hakkes)
2 ss tomatpure
2 ss olje
800 gr skollede tomater (hakkes) eller to bokser hakkede tomater
1 laurbærblad
2 ts sukker
2 ss god eddik
salt og pepper
2 ss fersk oregano (hakkes)
2 ss fersk basilikum (hakkes)

Surr hvitløk, løk og tomatpureen i olje i en kjele til løken er myk. Tilsett de grovhakkede tomatene. Tilsett laurbærblad, sukker og eddik. Krydre med salt og pepper og kok under lokk på svak varme i 45 minutter. Ta kjelsen vekk fra platen. Smak til evt. med mer salt. Vend i de ferske urtene, og sausen er klar.

Smør sausen over pizzabunnen.

Pålegg:
2-3 kyllingfileter (skjæres i terninger)
2-3 ferske mozarellaer (skiver)

Stek kyllingfilet- terningene. Krydre de godt. Ha de over tomatsausen. Legg mozarellaen over.

Stek pizzaen midt i ovnen på 230 gr. i 15-20 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar