OPPSKRIFTMAPPER
fredag 2. mars 2012
PORSJONSPIZZA MED OST OG POTET
Pizza til middagen eller tursekken?
Til 2-3 personer. Middag eller kanskje med i tursekken?
Bunn:
1, 5 dl lunkent vann
1 pk gjær
1 ss olivenolje
2 dl sammalt hvetemel
2 dl hvetemel
1/2 ts salt
Rør gjæren ut i vannet. Ha i de resterende ingrediensene. La deigen heve i 30 min. Kjevle ut og form eller stikk ut porsjonsbunner. Jeg brukte toppen på medium bakebolle, og da fikk jeg 6 porsjonsbunner. Tre godt sultne fikk to pizzaer hver.
Pålegg:
Tomatpure – gjerne blandet i litt olje og krydder.
1 potet
1/3 løk
Litt revet ost og blåmuggost
Spekeskinke
1 stk fersk mozarella
Smør et tynt lag med tomatpure på bunnene. Potet skrelles og skjæres i supertynne skiver og legges på pizzabunnen. Deretter legges løkringer på. Ha på osten, deretter oppklippet spekeskinke. På toppen har man den ferske mozarellaen og krydrer med pepper og oregano.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar