fredag 2. mars 2012

PORSJONSPIZZA MED OST OG POTET














Pizza til middagen eller tursekken?


Til 2-3 personer. Middag eller kanskje med i tursekken?

Bunn:
1, 5 dl lunkent vann
1 pk gjær
1 ss olivenolje
2 dl sammalt hvetemel
2 dl hvetemel
1/2 ts salt

Rør gjæren ut i vannet. Ha i de resterende ingrediensene. La deigen heve i 30 min. Kjevle ut og form eller stikk ut porsjonsbunner. Jeg brukte toppen på medium bakebolle, og da fikk jeg 6 porsjonsbunner. Tre godt sultne fikk to pizzaer hver.

Pålegg:
Tomatpure – gjerne blandet i litt olje og krydder.
1 potet
1/3 løk
Litt revet ost og blåmuggost
Spekeskinke
1 stk fersk mozarella

Smør et tynt lag med tomatpure på bunnene. Potet skrelles og skjæres i supertynne skiver og legges på pizzabunnen. Deretter legges løkringer på. Ha på osten, deretter oppklippet spekeskinke. På toppen har man den ferske mozarellaen og krydrer med pepper og oregano.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar