lørdag 24. mars 2012

Kyllingfilet med eplesaus og selleripuré
















til 4 personer

4 kyllingfileter
smør/margarin til steking
salt og pepper
Kyllingfiletene saltes og pepres og brunes i stekepanne med litt smør/margarin. Etterstek filetene i ovn i 10 minutter på 200 grader. La deretter filetene hvile under folie i ti minutter før du skjærer de opp.

Eplesausen:
5 dl ren eplejuice
4 dl kremfløte
120 gr usaltet smør
2 ½ ts sitronsaft
(1 ss calvados/eplebrennevin hvis ønskelig)
Hell eplejuicen i en kjele og la den koke inn. Dette heter å redusere. Det tar litt tid. Det skal bare gjenstå et par spiseskjeer konsentrert kraft/sirup. Påse at den ikke brenner seg på slutten, for da blir hele sausen bitter og ødelagt.
Tilsett fløte og kok opp. Like før servering pisker du smøret (og evt. calvados) inn i sausen. Smak til med salt og pepper.

Selleripure:
1 sellerirot
1 persillerot
4 poteter
2 dl creme fraiche
buljongterning, grønnsak
hakket persille
salt og pepper

Vask og skrell røtter og poteter og skjær de i biter. Kok de møre i vann. Sil av vannet og putt bitene i en matprosessor sammen med creme fraiche, buljongterning og litt salt og pepper. Dette blir en slett og fin pure. Ha i persille like før servering.

”Grønt” tilbehør kan være bønner med pinjekjerner, stekte tomater med timian etc.