søndag 25. mars 2012

Crème Brûlée



Jeg har alltid trodd at det er vanskelig å lage denne desserten, men så en dag valgte jeg å kaste meg i det. Og konklusjonen ble at det er vanskeligere å skrive dessertens navn enn å lage den!
Så sett i gang! Du vil ikke angre!
Oppskriften finner du under Les mer/ oppskrift





1 vaniljestang
2 dl kremfløte
2 dl helmelk
75 gram sukker
4 eggeplommer
75 gram brunt sukker (glasur)

Snitt vaniljestangene på langs og skrap ut frøene. Kok stangen og frøene sammen med melk, fløte og sukker. Avkjøles etter oppkok. Sett ovnen på 170 grader. Pisk sammen eggeplommene og hell i melkeblandingen. Sil melkeblandingen når du heller den i ildfaste former. Sett formene i en langpanne som dy fuller med vann. Vannet skal dekke 1/3 av formene. Stekes i ca 40 min. Den skal være fast i formen, men ikke drøy for lenge for den fortsetter å stivne etter at du har tatt dem ut. Avkjøles.

Nå kan du la de stå i kjøleskapet til den skal serveres. Desserten kan fint stå i kjøleskapet til neste dag. Like før servering drysser du på et tynt lag med brunt sukker og setter de under grillelementene i stekovnen i 2-3 minutter.