mandag 26. mars 2012

Kjøttpudding med grønnsaker


Kjøttpudding kan serveres som middagsmåltid med poteter, grønnsaker og brun saus eller skjæres i tynne skiver som pålegg - smaker fantastisk! Kjøttpudding minner meg om farmor. Hun hadde alltid fersk kjøttpudding i kjøleskapet. Ferske rundstykker fra bakeren med godt smør og kjøttpudding stod alltid på lunsjbordet der.

 



600-700 medisterdeig/ farse
(bacon i terninger)
1 boks mais
1 purre
½ rød paprika
1 liten boks sjampinjong
2 egg
1 ss potetmel
1-2 ss nøytral matolje
pepper

Sett stekeovnen på 175 grader, sett inn en dyp langpanne og fyll denne vel halvfull med vann.
Start med å røre inn ett og ett egg i medisterdeigen/farsen, tilsett deretter litt olje (og ha over sprøstekt bacon), mais, sjampinjong, paprika og purre i strimler. Ha over potetmel og bland det hele godt sammen. Krydre med pepper.

Ha farsen over i en bakepapirkledd brødform Sett formen inn i vannbadet i stekeovnen og la det stå i cirka 1,5 time, til puddingen har fått en gylden stekeskorpe. Jeg synes det går like greit å steke puddingen uten vannbad på 175 grader i 40-50 minutter, men kanskje jeg bare har hatt flaks?! Kjøttpuddingen er ferdig når steketermometeret viser 70 grader.
Ta den deretter ut av ovnen og la den få hvile litt.