Hamburgerbrød:
25 g gjær
2,5 dl lunkent vann
0,5 dl olje
1 ts salt
7 dl mel
Bland vann og gjør sammen, deretter resten av
ingrediensene litt etter litt mens du rører. Deigen skal heve i 30 min.
Del så deigen i 6 biter og form de som flate runde
boller.
Pensles med vann og sesamfrø.
og heves i ytteligere 30 min.
Stekes på 225 grader i ca 15 min.
Kyllingburger:
600 g kyllingkjøttdeig
1 ½ ts salt
¾ ts pepper
Evt. litt cayennepepper
1 egg
1/2 hakket løk
0,5-1 dl vann
0,5 dl hakket sylteagurk
3-5 skiver syltede, hakkede rødbeter
3 ss margarin til steking
Ha alle ingrediensene i en bolle og
rør det lett sammen. Del deigen i seks og form hver del til litt tykke, store
burgere. Stek burgerne i en middels varm stekepanne i 4-5 minutter på hver
side, eller til de er gjennomstekt.
Server nystekte kyllingburgere i hamburgerbrød sammen med
salat, agurk, ost, tomat, løkringer og eventuelt en hamburgerdressing eller
ketchup.