søndag 18. mars 2012

Kjøttboller, tomatsaus og pasta












 til 3-4 personer

Kjøttboller:
500 g kjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
60 g parmesan
1 båt presset hvitløk
ELLER MAN KAN KJØPE FERDIGE...
 
Tomatsaus:
2 ss olje
1 båt finhakket hvitløk
1 stk løk
1 boks knuste hermetiske tomater/ 4-5 skollede tomater
2 ss tomatpuré
1 ts sukker
1 dl kjøttbuljong (utblandet)
2 ss hakket sorte oliven
2 ss finhakket frisk basilikum
½ ts salt
½ ts pepper

Pasta:
Ønsket mengde
Jeg er elendig på å beregne riktig, så jeg velger å la være å anbefale noe her. Se på pakken.

Kna sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og lag små boller. Stek bollene på middels varme i ca. 10 minutter.

Varm olje i en stor stekepanne eller kasserolle. Ha i hvitløk og løk, og stek på middels varme til løken er myk og begynner å få en fin farge. Rør ofte. Tilsett tomater, tomatpure, sukker og buljong. Kok opp og la sausen trekke over svak varme i 10 - 15 minutter. Jo lengre sausen får putre, jo bedre blir den. Tilsett oliven og basilikum og smak til med salt og pepper.

1 kommentar:

  1. Nam så deilig ut.Skal lage tapas og tenårene prøve dine og legge de i tacosaus:)

    Nyt lørdagen!

    Klem Linda

    SvarSlett

Kommentar