torsdag 1. mars 2012

Karamellisert müsli

















400 gram havregryn
200 gram solsikkefrø
100 gram linfrø
100 gram gresskarkjerner
100 gram mandler og/eller hasselnøtter, grovhakket
4 ss olje
2 ss smør smør
2-3 ss sirup
5 ss honning
2 ss sukker
150 g tørket frukt/bær: banan, rosiner, tranebær, blåbær, aprikos etc

Bland korn, frø og nøtter i en bolle. Rør inn olje. Varm opp smør, sirup, honning og sukker i en kjele. Når sukkeret er løst opp heller du den flytende blandingen over i bollen med korn. Bland godt. Fordel dette utover i en bakepapirkledd langpanne og stek i ovnen på 130 grader i ca. 50 minutter. Rør i blandingen underveis for å få en jevn karamellisering. 
Avkjøles og oppbevar i lufttette glass. 

Tilbehør: fersk frukt, yoghurt eller melk. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar