mandag 27. februar 2012

FRANSK LØKSUPPE












til 4 personer

1,1 kg løk, skrelt og skåret i tynne skiver
En håndfull frisk timianblader
5 hvitløksbåter, skåret i tynne skiver
1 laurbærblad
Litt olivenolje og en klatt smør
1,4 liter med kylling- eller grønnsaksbuljong
Salt og pepper

115 gram ost og godt brød/ciabatta/bagett

Stek løken i en stekepanne på svak varme sammen med timian, hvitløk, laurbærblad, olivenolje og smør. Ha lokk på pannen og la det surre i 15 minutter uten at det tar farge. Rør regelmessig.

Fjern så lokket, øk varmen og stek løken gyllenbrun, slik at de får en sødme i smaken. Ha løken oppi kjelen med buljongen og skru ned varmen. La det småkoke i 20 minutter.

Salt og pepper, fjern laurbærbladet, øs opp i serveringsboller og plasser bollene på et stekebrett. Riv brødet i store biter og legg på toppen av hver bolle med suppe. Drypp litt olivenolje over og legg så osten på toppen. Gratiner i ovnen til osten er smeltet og brødet har fått litt farge.
Eller server suppen med ostebrød som tilbehør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar