tirsdag 4. november 2014

Amerikanske pannekaker




Hotcakes kalles de vel gjerne i Amerika.... Dette kan serveres som den typiske frokostpannekaken, men også til middag, kveldsmat eller dessert - utifra hvilket "pålegg" man velger. 
Dette er kontrasten til den tynne pannekakevarianten til franskmennene. Små og tykke!  

Til 4 personer

50 gram smør
2½ dl helmelk
3 egg
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
1 ss sukker

Smelt smør, avkjøl. Tilsett melk og deretter vipset egg. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Bland melkerøra i det tørre mens du rører. La pannekakerøren stå i 10-15 minutter.
Stek pannekakene. Bruk 2 ss per pannekake. Når pannekaka småbobler vendes den og stekes på den andre siden.

Så er det pålegget... Her er det kun fantasien som stopper.
- Lønnesirup og valnøtter
- Syltetøy/ nyrørte bær/ friske bær
- Pisket fløte eller creme fraiche til krem
- Sprøstekt bacon og sukker er favoritten her hjemme. Salt og søtt er en herlig kombinasjon!
- Brunost

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar