fredag 2. mai 2014

Vannbakkelskuler med pistasjkrem

Toppen av lykke kan være så mangt, men noen ganger får man lykkefølelse av små ting. I dag vil jeg si at toppen av lykke er når mor og datter sitter med hver sin skje og spiser opp et glass med pistasjkrem. 

Vannbakkels høres litt åttitalls ut, men man kan jo være litt mer moderne med fyllet. Du trenger nemlig ikke lage de store vannbakkelsene med pisket krem og syltetøy. ;-) 
Du kan lage små vannbakkelskuler som du fyller med salt eller søtt. Denne gangen ble det kaffemat her, men jeg lover å komme med en vannbakkels til forrett/ snacks også. 

Siden man varmebehandler røra i kjele og deretter i stekeovnen blir det hulrom i vannbakkelsene - og det er her godsakene legges!
Ca 30 - 40 stk
1,25 dl vann
60 gram smør, normalsaltet
80 gram hvetemel
3 egg

Fyll: hjemmelaget eller kjøpt på glass: pistasjkrem, sjokoladekrem, vaniljekrem, vaniljekesam med bær m.m. 

Kok opp vann og smør i en kjele. Ta kjelen av platen med en gang det koker. Legg lokk på kjelen til alt smøret har smeltet. 
Sett kjelen tilbake på ovnen og kok opp væsken på nytt. Rør inn melet med en tresleiv. Bruk god tid på å røre, 1 - 2 minutter. 

Ha deigen i en plastbolle og la den ligge i ro i 5 minutter. Rør deretter inn ett og ett egg og jobb til deigen er smidig og seig. 

Sett pvnen på 180 grader. Sprøyt små topper på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes midt i ovnen i 20 minutter. Ovnsdøren skal ikke åpnes før du velger å ta de ut og sett da stekebrettet forsiktig fra deg. Det er nemlig veldig fort gjort å punktere vannbakkelskulene. 

Lag et lite snitt under bollene når de er avkjølt. Bruke en sprøytepose og sprøyt inn ønsket krem. 

For at jeg og lillejenta ikke skulle spise opp hele glasset med pistasjkrem - måtte vi kutte bollene i to å legge en skje på hver bolle veldig raskt!

Pynt: smeltet sjokolade, brun eller hvit. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar