mandag 7. april 2014

Blåbær- og sjokolademuffins

Vårens saftige muffinser


 



12 store muffins

150 gram smør, romtemperert
150 g sukker
2 egg
1,5 dl melk
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

250 gram hvetemel
2 ss mascarpone (kan sløyfes, men gir en deilig saftighet)

50 gram hvit sjokolade, hakket
50 gram mørk sjokolade, hakket
200 gram friske blåbær


Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Ha i melk og mascarpone. Ha deretter i de tørre ingrediensene og rør godt. Vend inn sjokoladen og halvparten av blåbærene. 
Ha helst papirformer i muffinsbrett for at de skal bli høye. Fordel røra i de 12 formene så de blir 2/3 fulle. Ha resten av blåbærene på toppen.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 grader i ca 20 min. Avkjøles. 
Disse er så saftige og smakfulle at jeg anbefaler å droppe topping. Altså en ekte muffins og ikke cupcakes. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar