torsdag 13. mars 2014

Sjokoladerullekake med smørkrem



Dette er en enklere variant av min manns yndlings-bursdagskake som du finner her og her

Rullekaka
3 egg
1 dl sukker
2 ss kakao
5 ss hvetemel
1 ss potetmel
1 ts bakepulver
1,5 dl fløte

Smørkrem
100 gram smør
1 1/2 dl melis
2 ts vaniljesukker
1 eggeplomme


Skru ovnen på 250 grader. Dekk en plate med bakepapir. Visp 3 egg og 1 dl sukker til tykk eggedosis. Sikt 2 ss kakao, 5 ss hvetemel, 1ss potetmel og 1 ts bakepulver i røren. Rør forsiktig. Stryk røren utover bakepapiret. Stek kaken midt i ovnen i 5 minutter. Dette går fort, så ikke glem deg bort! 

Ta kaken ut av ovnen og dryss litt sukker på kaken. Avkjøl den og legg den på et annen bakepapir. Trekk av det gamle papiret. 


Smørkrem
Rør smøret mykt. Sikt melis og vaniljesukker i smøret. Bland eggeplommen inn for å få fin farge og god smak. Rør kremen godt med mikseren så den blir luftig. Smør kremen på kaka og rull den sammen. 

Pisk kremfløte og smør et tynt lag over kaka. Pynt med ønsket pynt. Siden dette skal være en enkel variant anbefaler jeg kakestrøssel, perler etc. Kaka på bildet har jeg i tillegg stukket ut blomster av fondant med en utstikker. 
Du finner mange varianter av utstikkere her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar