fredag 20. desember 2013

Oppbevaring og holdbarhet i kjøleskapet

Vi storhandler før juletiden setter inn, slik at man er klar for lange julefrokoster, storsamlede julelunsjer, de tradisjonelle julemiddagene, bålturen og julekos på kvelden. Det meste av rester kan brukes, og det er gøy å lage restemåltid, tapas og fingermat med julemat. Men det er greit å være litt bevisst på holdbarheten. 


Trykk på les mer/ oppskrifter for å se holdbarhet på ulike matvarer


Stek og ribbe: Pose/skål: 4 dager
Lammelår og skinke: 10 dager
Koteletter og biff: 4 dager
Kjøtt-, medister- og karbonadedeig: 4 dager
Røkte pølser: 7 dager
Rå kylling/ kalkun: 4 dager
Hardkokte egg: 2-3 dager
Ferskt pålegg: 7 dager

  • Kjøper du kjøtt pakket i butikk, er det best å ta bort papiret og legge det på tallerken med plastikk/lokk/asjett. Skjær ikke opp kjøttet før du skal tilberede det, da det er flere bakterier rundt kjøttet.
  • Vakuumpakket bør få være innpakket orgininalt til det skal brukes. 
  • Kjøleskapstemperatur bør ligge mellom 2 - 4 grader.  



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar