fredag 29. november 2013

Sara Bernard



ca 35 stk


Mandelbunn: 


300 g mandler, skollede og malte
300 g melis
2 eggehviter
1 ss sterk kaffe
1 ts varmt vann

Visp eggehvitene stive. Bland forsiktig  i melis og malte mandler.  Vend deretter i kaffe og vann. Ha massen "klumpvis" på bakepapirkledd stekeplate.

200 grader i 10-15 minutter. 

eller
ferdig kransekakemasse. Det brukte jeg på disse på bildet, men vil nok lage mandelbunnen selv neste gang. Smaken blir ikke den samme dessverre.
200 grader i 7 -8 minutter

Trøffelkrem:
150 gram sjokolade (mørk eller lys)
3 dl fløte

Sjokoladeglasur:
150 gram mørk sjokolade
1 ts delfiafett

Lag (eller kjøp) mandelbunn. Form de slik du ønsker og stek de midt i ovnen. Lag de med en viss tykkelse. Avkjøl. 
Lag trøffelkrem. Sprøyte den på og sett kakene kaldt i fryser eller kjøleskap mens du lager glasuren. 
Legg sjokolade i vannbad. Rør inn delfiafett og dypp kakene i sjokoladen. 

Oppbevares best (og tryggest ;-) ) i fryser og tas opp før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar