ca 35 stk
Mandelbunn:
300 g mandler, skollede og malte
300 g melis
2 eggehviter
1 ss sterk kaffe
1 ts varmt vann
Visp eggehvitene stive. Bland forsiktig i melis og malte mandler. Vend deretter i kaffe og vann. Ha massen "klumpvis" på bakepapirkledd stekeplate.
200 grader i 10-15 minutter.
300 g melis
2 eggehviter
1 ss sterk kaffe
1 ts varmt vann
Visp eggehvitene stive. Bland forsiktig i melis og malte mandler. Vend deretter i kaffe og vann. Ha massen "klumpvis" på bakepapirkledd stekeplate.
200 grader i 10-15 minutter.
eller
ferdig kransekakemasse. Det brukte jeg på disse på bildet, men vil nok lage mandelbunnen selv neste gang. Smaken blir ikke den samme dessverre.
200 grader i 7 -8 minutter
Trøffelkrem:
150 gram sjokolade (mørk eller lys)
3 dl fløte
Sjokoladeglasur:
150 gram mørk sjokolade
1 ts delfiafett
Lag (eller kjøp) mandelbunn. Form de slik du ønsker og stek de midt i ovnen. Lag de med en viss tykkelse. Avkjøl.
Lag trøffelkrem. Sprøyte den på og sett kakene kaldt i fryser eller kjøleskap mens du lager glasuren.
Legg sjokolade i vannbad. Rør inn delfiafett og dypp kakene i sjokoladen.
Oppbevares best (og tryggest ;-) ) i fryser og tas opp før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar