mandag 11. november 2013

Gresk laksespyd, salat og tzatziki










Laksespyd og pita

4 laks, fileter
1 ts salt
1/4 ts pepper
fersk dill, hakket
4 grillspyd 

4 pitabrød

Gresk salat
2 tomater
1/2 agurk
200 gram  fetaost, blokk
2 sjalottløk
20 oliven, sort uten stein
2 ss oregano, frisk eller 2 ts tørket
2 ss olivenolje

Tzatziki
1 agurk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
2 dl yoghurt, mat- eller naturell
litt salt og pepper 

(eller ferdig på boks)

Dette er den perfekte sommermaten på grillen, men den er en smaksfavoritt her i huset ellers i året også. Tilberedningen skjer da ikke på grillen men i stekeovn med grillfunksjon. 

Skjær laksefilet i passe stor biter, fordel og tre de på grillspydene.  
Bland olje, dill, salt og pepper og pensle spydene. Du kan selvfølgelig være mer spenstig med smakene: chili og/eller nellik kan fint blandes inn her.
Grill laksespydene 2-3 minutter på hver side. Hvis stekeovn: legg grillspydene i en form eller stekeplate og stek i ovnen i ca 10-12 minutter før du skrur over på grillfunksjon, setter plata litt høyere opp i ovnen og griller spydene de siste 2-5 minuttene. 

Gresk salat
Kutt sjalottløk i tynne båter. Skjær tomat, agurk og fetaost i terninger. Ha i oliven og finhakket oregano. Hell til slutt olivenolje over salaten.

Tzatziki
Skrell agurk, ta ut frøene med en skje og riv den grovt. Spar noe til pynt. Dryss litt salt over og la agurken hvile i 15 minutter før du siler av vannet. Finhakk hvitløk og bland alt. 

Varm pitabrød i stekovn eller på grillen. 


Oppskriften er inpirert av godfisk.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar