mandag 30. september 2013

Saftig pizzasnurr med ferskost

Dette er en super- barnevennlig og saftig pizzasnurrvariant som passer til så mangt: bursdag, tur i skogen, matpakke, kveldskos m.m.  


ca. 20 stk

50 gram fersk gjær
130 gr margarin
5 dl melk
1 ts salt
1 dl sukker

ca 14 dl hvetemel

4 dl opphakket skinke
3 dl revet ost
5-7 ss ferskost (kremost e.l.) 
Ønsket krydder

Smuldre gjæren i en bolle. Smelt fettet og tilsett melken. La det bli fingervarmt. Hell melkeblandingen i gjæren. 
Tilsett salt, sukker og mel.
Arbeid deigen smidig, gjerne i en kjøkkenmaskin i 5-10 minutter. La deigen heve i 30 min.  Dryss litt mel på bakebordet. Kjevle ut en leiv (rektangel). Smør på ferskost og strø på ost og skinke og det krydderet man måtte ønske. 

Rull den sammen til en pølse og klem godt i skjøten slik at rullen sitter godt. Skjær deretter skiver og legg skivene på bakepapirkledd stekebrett. Hev i 20 minutter og pensles med egg og evt. litt salt.  Sett ovnen på 250 grader.

Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 9 minutter. 
Kommentar: Jeg kjøper en ost i Sverige som heter Ferskost. Ferskost er jo egentlig en betegnelse for mange ostetyper, men felles for de alle er at de er laget av fersk ostemasse og skal spises umiddelbart etter produksjon - uten modning. 
Jeg vil tro at det derfor kan fungerer med kesam, cottage cheese og slike ferskoster også. Den ferskosten jeg kjøper er mye "våtere" og lettere smørbar enn f.eks. kremost. Prøv deg frem, og finn din favoritt! 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar