tirsdag 2. april 2013

Squash bolognese

En god bolognese og en litt annerledes "pasta"...
(Godkjent som lavkarbomåltid)















Til 3-4 personer

"Squash-pasta"
Skjær squashen i to på langs. Bruk ostehøvel eller potetskreller for å få lange remser. Legg de over i et dørslag med litt salt, og la fuktigheten trekke ut. Kok squashen ca 1 min i fosskokende vann. Legg de igjen over i dørslag. Ha gjerne litt parmesan på...eller fetaost for slike som meg som ikke er så glad i parmesan! ;-)

Bolognese:
400-500 g kjøttdeig
1/2 løk
100 g bacon
salt og pepper
1-2 stangselleri
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpurè
1 dl rødvin
1,5 dl kjøttbuljong (utblandet)
krydderurter (oregano, basilikum eller timian)


Finhakk løk og bacon.
Stek løken blank sammen med kjøttdeig og bacon. Rør sånn at kjøttdeigen blir kornete. Smak til med salt og pepper.
Riv selleri og ha det i panna sammen med hermetiske tomater, tomatpurè, rødvin og buljong. Smak til med krydderurter.
Bland alt godt sammen, legg på lokk, og la det putre i en halv time.
Ta av lokket og la det småkoke videre til sausen tykner og koker litt inn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar