onsdag 3. april 2013

Spansk tortilla med laks

Hva? Er dette en tortilla? 

Ja, tortilla er en spansk matbetegnelse. Det betyr i hovedsak to ulike matretter: I Spania er det nemlig et tykk omelett med skiver av potet og løk. Mens i Mexico og deler av Mellom- Amerika og USA er det en betegnelse for maislompe.  
Her kommer tortilla española, eller enda mer korrekt: tortilla de patatas! 









4 porsjoner (4 personer hvis frokost, men 2 personer hvis middag)

 4-5 poteter i terninger
 2 ss  olje
 2 ss grovhakket løk
 8 stk  egg
 4 ss  vann
 4 ss  bladpersille
 2 ss finhakket tørket dill
 2 ss hakket tørket gressløk
 6 ss  cottage cheese
 8 skiver  røkelaks (eller annet du har for hånd: pølser, karbonader m.m.)


Stek potetterningene i stekepannen med olje til de er møre, 10-12 minutter (smak på en for å sjekke). Tilsett løk og stek videre til løken blir blank, ca. 3 minutter. Visp sammen egg, vann, krydder og cottage cheese. Hell eggeblandingen over potetene og løken. Stek tortillaen på svak varme til den er stivnet.
Tilbehør: røkelaks og godt brød. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar