søndag 31. mars 2013

Eplebakt falukorv på potetgrateng

Epler er kanskje ikke det man assosierer med middagsrett, men det er faktisk veldig friskt og godt! 




























Til 4 personer
(på bildet har jeg halvert oppskriften) 

500 g kalkunkorv  eller falukorv
Ca 8-9 poteter 
1 ts salt 
2 ts tørket timian/ timiankvist eller gressløk til pynt
3 dl matfløte 
1 dl  revet ost
 1 stk eple  

Skrell skrell potetene og skjær de i tynne skiver. Bland poteter, salt og urter i en smurt ildfast form. Hell på matfløten og strø over osten. Stekes i ovnen ved 225 °C i ca 40 minutter.

Skjær snitt i korven, nesten helt gjennom. Skjær eplet i tynne skiver og sett epleskivene ned i korven. Legg korven oppå potetgratengen etter halve steketiden, og stek videre de siste 20 minuttene. 
Server gjerne med en grønn salat og/eller gulrotstaver

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar