tirsdag 26. februar 2013

Torskegryte med karri og sjalottløk

En fiskegryte med god smak av karri!
Tar 30 minutter å lage.














Til to-tre personer

2 ss margarin/smør
1 purre
3 gulrøtter
2-3 sjalottløk
1,5 ts karri
2 ss hvetemel
6 dl helmelk
1 fiskebuljongterning 
400-500 gram torskefilet
Ønsket mengde poteter (settes til koking når du starter med fiskegryta) 

Skjær opp purre og gulrot i biter eller strimler. Smelt margarinen i kjelen. Ha i karri, rør. Ha i oppskåret sjalottløk.
La dette putre et par minutter. Ha i mel og rør godt. Ha i melken i to omganger, slik at du får et oppkok hver gang. Ha i buljongterningen, og la den oppløses.  Ha i torsken (enten oppskåret fra blokk eller filetene).
Ha i purre, gulrot og torsken. La alt trekke i 10-12 minutter. 

Server med kokte poteter, ris eller det du måtte ønske. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar