mandag 4. februar 2013

Landbrød

Når svigermor sikler etter oppskriften og tantebarnet på 5 år sier at han vil spise opp et halvt brød alene, skjønner du at baksten er vellykket! 

Dette er en superenkel oppskrift og blir garantert bra! 











 




1 pakke fersk gjær (50 gram)
8 dl lunket vann
1,5 kg hvetemel
2 dl olivenolje
1 ss salt 

Bland gjæren i lunket vann. Ha i alle de andre ingrediensene og kjør dette i kjøkkenmaskinen i 10 minutter. 
Deigen skal være luftig litt småseig, men ikke klebre. 
Heves i 40 minutter. 
Del deigen i 5 deler og form de med spisse tupper. Skjær 3-4 kutt per brød. La deigen heve i 30 minutter før du pensler godt med vann og strør mel oppå. 
Stek brødene i ovnen på to brett, varmluft 200 grader i 35 minutter. 
Avkjøles på rist. 

Serveres til suppe, gryterett, salat eller bare moms i deg med smør og godt pålegg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar