onsdag 20. februar 2013

Innbakt svinefilet med urtekrem, smørstekte grønnsaker og sjampinjongstuing














For 4 personer

Ca. 800 g indrefilet av svin
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss olje til steking
1 beger kremost med urter eller naturell
2 ss crème fraîche
1 båt hvitløk , finhakket
1 ts tørkede urter
3 plater frossen butterdeig
1 stk egg til pensling

Smørstekte grønnsaker:
2 ss margarin til steking
1 stk løk i skiver
1 stk rød paprika i strimler
1 stk grønn paprika i strimler
Salt og pepper

Sjampinjongstuing:
8-10 stk frisk sjampinjong delt i skiver
2-3 dl fløte
Salt og pepper




Evt. poteter til ovnsbakte potetbåter

Varm stekeovnen til 200°C. Legg butterdeigsplatene utover på benken og la de tine i ca. 15 minutter.
 
Dryss over salt og pepper på svinefileten (jeg bruker en svinefile som er hel/pølse, men har du skiver pakker du inn en og en). Brun den raskt i en panne og legg til side.
 
Kjevle butterdeigen til  leiver som er store nok til å pakke kjøttet inn i. Legg kjøttstykket oppå. Bland kremost, creme fraiche, hvitløk og urter og fordel kremen på kjøttet. Visp egget og pensle deigkanten, pakk så kjøttet inn. Legg pakken over på et stekebrett med bakepapir/ ildfast form. Pensle overflaten med egg og stek midt i ovnen i ca. 30-45 minutter.
 
Smelt margarin i en stor panne og ha i de ferdig kuttede grønnsakene. La de surre under omrøring til de blir myke. Smak til med salt, pepper og evt.soyasaus.

Smelt margarin i en kjele. La sjampinjongene putre seg brune og blanke. Ha i fløten, salt og pepper og gjør et oppkok.


Hvis ønskelig: ovnsstekte potetbåter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar