søndag 20. januar 2013

Scones

Scones er både enkelt og raskt å lage. Spennende og god smak blir det med musliblandingen.
En kopp te til disse og du trenger nesten ikke pålegg, men selvfølgelig smør, ost og/ eller syltetøy er jo snadder. ;-)
Bildet er tatt med mobiltelefonen i fart, derfor av dårlig kvalitet. Slik blir det når man har sultne svigerforeldre på besøk. He he. 



10-14 scones
500 gram hvetemel
1 dl sirup
3 ss sukker
1 ts salt
2 ss bakepulver
175 gram margarin (i terninger)
1 egg
2,5 dl lettmelk
150 gram musli med frukt

Bland hvetemel, sirup, sukker, salt og bakepulver i en kjøkkenmaskin.
Ha i margarinterningene og elt godt.Tilsett musli, egg og melk. La deigen elte i 5-10 minutter. Deigen kan virke litt rar, men med litt mel på henda og bakebordet, så blir det en flott deig å jobbe med. T
Kjevle deigen ut så den er ca. to cm tykk. Del deigen i 12 biter. Jeg brukte en plastboks for å få like firkanter.
Legg bitene på en stekeplate (pensle sconesene hvis du vil med egg)
Stek på 210 grader i 8-10 minutter. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar