mandag 14. januar 2013

Kanelboller





ca. 45 stk
(søt hvetedeig)
50 gr gjær
150 gr margarin
5 dl melk
½ ts salt
1 dl sukker
2 ts kardemomme
ca. 850 gr hvetemel
Litt smør,noen teskjeer kanel og sukker

Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt margarinen i en kjele. Hell i melken når margarinen har smeltet. Varm opp til fingervarmt. Rør melkeblandingen i gjæren. Tilsett salt, sukker, kardemomme og nesten alt melet. Litt av melet kan spares til utbakingen.
Arbeid deigen smidig og luftig. La den heve i 30 min.
Dryss litt mel på bakebordet, og arbeid deigen smidig. Del deigen i to. Kjevle hvert emne ut til en stor, litt avlang leiv. Ca ½ cm tykk. Smør halvparten av delen med smør, dryss på godt med sukker og kanel. Rull sammen. Skjær hver rull i 20-22 biter. Legg dem på bakepapirkledd stekeplate (eller ha de i store muffinsformer). La dem heve i 30 minutter. Pensle bollene med egg og dryss på perlesukker. Har du muligheten til å kjøpe perlesukker i Sverige, så gjør det. Det er hvitt og vakkert, mens det norske er blankt!
Stek bollene midt i ovnen på 240 grader i 7-8 minutter.
Avkjøles på rist.

1 kommentar:

Kommentar