tirsdag 15. januar 2013

Tomatsuppe med linser og pasta


Denne suppa er enkel å lage og har en helt fantastisk god smak. Du kjøper ikke tomatsuppepose igjen etter denne! 


















Til 4 personer

50 gram røde linser
2 ss olivenolje
1 løk (finhakket)
2 vårløk (finhakket)
1 boks hermetiske tomater (gjerne krydret med urter) Ca. 400 gram
3ss tomatpure
2 ss friske urter (finhakket)
1, 5 l grønnsaksbuljong
80 gram pasta (hjul, skruer e.l.)
samlt og pepper
parmesanost (raspet)

Kok linsene i en kjele. Sil av vannet og sett linsene til side. Varm opp oljen i en stor kjele. Ha i løken, vårløken og la det surre i fem minutter. Tilsett linsene, tomatene, tomatpureen og urtene. Hell over buljongvannet. Bruk enten en stavmikser eller ha alt i en blender. Du skal mose en fin pure av alt sammen. Varm pureen i kjelen. Smak til med salt og pepper. Kok opp. Ha i pastaen. La suppa koke i 12 minutter, deretter småputre i 15 minutter. Server suppa med raspet parmesan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar