søndag 20. mai 2012

Indisk maissuppe med hjemmelagde krutonger

Dette er min favoritt kyllingsuppe!




















til 4 personer
med krutonger

1 stor gul løk
1 purre
1 rød paprika
2 ts karri
1/2 -1 ts cayenne pepper (piri piri) eller garam masala
1 l hønsebuljong (1 l vann+ 2 hønsebuljongterninger)
2 dl creme fraiche
4 kyllingfilter
400-500 gr mais
salt og pepper
persille
-    Rens og hakk løken
-    Skyll purren og skjær den i ringer
-    Skjær paprikaen i strimler
-    Kok opp buljongen
-    Skjær kyllingen i biter og stek den
-    Fres løk, purre, paprika og krydderet i noen minutter i pannen
-    Spe med litt av buljongen. Hell det over i kjelen hvor du har lagd buljongen.
-    Ha i creme fraiche. Kok opp.
-    Tilsett mais og kyllingen. La suppen koke i 5 min.
-    Smak til med salt og pepper.
-    Dryss persille over ved servering.

Hjemmelagde krutonger:
ca 200 g godt brød, gjerne noen dager gammelt
1 fedd hvitløk
2-4 ss olje som tåler varme
-    Skjær brødet i terninger og ha i en blandebolle. Ha hakket eller presset fedd med hvitløk over brødet. Tilsett oljen og bland alt godt så alle terningene med brød har fått litt olje på seg. Fordel brødet utover et bakepapir på langpanne og stek i ovnen på 175 grader i 15 til 20 minutter, til krutongene er fine og sprø. Avkjøles. Krutongene kan oppbevares i boks  i 1-2 uker. Bruk til salater og supper.












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar