torsdag 5. april 2012

Troikakake




Les oppskriften godt før du starter. Her er det endel operasjoner som du kan gjøre samtidig. Du bør bl.a. begynne med lag 4...

Langpanne 30x30 eller stor rund form

Bunn/ lag 1
100 g mørk sjokolade
75 g sukker
6 store egg
3 dråper sitron saft
Smelt sjokoladen i mikro cirka 1 minutt.Ta det ut etter 30 skunder , rør noen ganger,  og varm det litt til. La den avkjøles, men ikke stivne. Separer eggeplommene fra eggehvite. Hell sukker (bortsett fra 2 ss sukker som du sparer til  marengsen)  i en bolle sammen med eggeplommene. Piskes til eggedosis. Sjokoladen helles i eggedosisen. Blandes godt.
Pisk eggehvite sammen med 2 ss sukker og tre dråper sitronsaft. Disse to rørene blandes sammen og helles i en bakepapirkledd form.
Kaken stekes på 175 grader i ca 15-17 minutter.
La kakebunnen hvile i formen etter steking.

Lag 2
Marsipan
Jeg bestilte ekstra hvit marsipan fra www.kakeboksen.no.
Strø benken med litt melis og kjevle ut et tynt lag med marsipan. Plasser den oppe på den avkjølte mousse kakebunnen.

Lag 3
2 pk gele ( bringebær eller jordbær)
1,5 dl kokende varmt vann
1/2 dl jus fra en sitron
Kok opp vann og bland det med 2 pk  gelepulver. Tilsett 1/2 dl sitronjus. Røres godt sammen og settes til avkjøling. Rør innimellom.
Hell en over marsipanen. Settes kaldt til det har stivnet helt.

Topping/ lag 4
Sjokoladekrem:
200 g mørk sjokolade
3-4 dl fløte
1 ts. vaniljesukker eller vaniljeekstrakt

Legg sjokoladebiter i blender og hakk opp. Varm opp fløten- Ta den bort fra komfyren når det begynner å koke. Hell fløten (litt og litt) i blenderen. Bland sjokolade og fløte.
Sjokoladeblandingen settes kaldt i et par timer. Rør hver halvtime. Når sjokoladen begynner å bli stiv skal den piskes opp til krem. Smør kremen over geleen.

Pynt med sjokoladetopping, bringebær eller gjør som meg; skjær ut troika i marsipanbokstaver.