torsdag 26. april 2012

Sushi – nigiri med laks



Visste du at nigirien skal se ut som et forstørret riskorn? Vel, om jeg fikk det helt til første kan jeg lagde singiri kan diskuteres, men på bildet ser du resultatet. Min første hjemmelagde sushi-rett. Oppskriften finner du hvis du trykker les mer/ oppskrift




 

500 gram  laksefilet, uten skinn og bein (gjerne salmalaks)
8 dl  sushiris
0,5 dl  riseddik
1,5 ss  sukker
1 ts  salt
soyasaus
wasabi
ingefær, syltet

Kok risen etter anvisning på pakken. Rør sukker og salt i riseddiken til alt er oppløst. Ha eddiken over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig.
Skjær laksen i 2-3 millimeter tynne skiver slik at de passer på risballen.
Når du skal lage risballene starter du med å fukte hendene med vann. Ta en spiseskje med sushiris. Form risen til en oval ball. Legg litt wasabi på den tynne fiskeskiven og legg så risballen over fiskeskiven. Klem slik at risen og fisken fester seg til hverandre.

Legg nigiribitene pent på et fat og server med soyasaus, wasabi, og ingefær.