søndag 8. april 2012

Snickerskake


NB!
Farlig god! Når du forsyner deg for tredje gang, kan du trøste deg med at du helt sikkert forbrant ganske mange kalorier under bakingen...









4 eggehviter
3 dl sukker
2 ½ dl saltede peanøtter
20 ritzkjeks

6 dl fløte
3 dl vaniljekrem
1 pose M- sjokolade
Peanøtter til pynt

Glasur:
4 eggeplommer
3 ss sukker
60 gr. margarin
100 – 200 gr. mørk sjokolade

Bunn:
Sett stekeovnen på 175 grader. Ha kjeksen og peanøttene i en solid frysepose/brødpose. Knus innholdet med ei kjevle.
Pisk eggehviter stivt, og tilsett sukkeret litt etter litt. Ha den knuste kjeks- og nøttemassen i marengsen. Kle en langpanne med bakepapir, og bre røren utover ¾ av pannen. Stek bunnen i 20-25 minutter midt i ovnen. Avkjøl.

Glasur:
Eggeplomme, sukker og margarin smeltes. Ha deretter i den mørke sjokoladen. Smør glasuren over den avkjølte kakebunnen.

Fyll og topp:
Del bunnen i to. Pisk fløte med litt sukker. Halvparten av kremen blandes med vaniljekremen og smøres på den ene kakebunnen – sjokoladesiden opp. Den andre kakebunnen legges oppå kremen - med sjokoladesiden opp her også. Resten av kremen (uten vaniljekrem) smøres på kaka. Pynt deretter med peanøtter og M- kuler.