søndag 8. april 2012

Pølsesnurrer



På tur, dugnad, mellommåltid eller til middag?













25-35 stk

50 gr gjær
150 gr margarin
5 dl melk
½ ts salt
1 dl sukker
ca. 850 gr hvetemel

Pålegg/fyll:
Ketsjup/ salsasaus/ tomatpure
Pølser
Ost
Evt. løk, paprika eller lignende

Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt margarinen i en kjele. Hell i melken når margarinen har smeltet. Varm opp til fingervarmt. Rør melkeblandingen i gjæren. Tilsett salt, sukker og nesten alt melet. Litt av melet kan spares til utbakingen. Arbeid deigen smidig og luftig. La den heve i 30 min.

Dryss litt mel på bakebordet, og arbeid deigen smidig. Kjevle deigen ut til en stor, litt avlang leiv. Ca ½ cm tykk. Smør på ketsjup/salsasaus. Ha på pølsebiter og eventuelt andre ønsker.  Rull sammen. Skjær hver rullen i 25-35 biter. Legg dem på bakepapirkledd stekeplate. La dem heve i 30 minutter.
Stek snurrene midt i ovnen på 240 grader i 8-12 minutter.
Avkjøles på rist.