tirsdag 10. april 2012

Mangomoussekake


Smak av sommer - uansett tid på året!











KJEKSBUNN
150 g knuste havrekjeks
50 g hakkede valnøtter/hasselnøtter
120 g smeltet smør
 
FROMASJE
8 pl gelatin
0,5 dl vann
2 stk modne mango
3 stk egg
1 dl sukker
3 dl kremfløte
2 beger mango (små)

GELÉLOKK
6 dl vann
1 pk sitrongelé
1 pk appelsingelé

PYNT
eksotisk frukt

Brekk kjeksen i mindre biter og ha dem i en matprosessor sammen med nøtter. La maskinen gå til kjeks og nøtter er helt knust. Tilsett smør og og bland til en jevn masse. Klem kjeksmassen i et jevnt lag utover bunnen av en 26 cm. stor springform. La den stå kjølig mens du lager fromasjen.

Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skrell mangoene. Del en mango i båter og legg dem i et mønster på kjeksen. Mos resten gjennom en sikt slik at du får en fin puré. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland eggedosis, mangopuré og yoghurt. Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt dem i 1/2 dl kokende varmt vann. Hell den smeltede gelatinen i en tynn stråle i blandingen under omrøring. Vend inn stivpisket kremfløte. Hell fromasjen over kjeksbunnen og la kaken stå kjølig til den er stiv, gjerne et par timer.

Kok opp vann til gelélokket. Trekk kjelen til side, tilsett gelépulveret og rør til det er helt oppløst. Avkjøl geleen uten at den begynner å stivne. La formen stå på et plant underlag i kjøleskapet, og hell geleen over. Bruk en tynn kniv og løsne fromasjen forsiktig fra kanten av formen. Løft kanten varsomt opp. Bruk en lang stekespade og løft kaken over på et fat. Pynt kaken for eksempel med mango i skiver, pasjonsfrukt og jordbær.