søndag 11. mars 2012

Kornbrød

















2 brød

8 dl vann, 37C/ fingervarmt
4 ss olje
50 g gjær
1 dl solsikke kjerner
1 dl linfrø                                                     
1 dl sesamfrø
3 dl sammalt rug grov
3 dl havregryn
1 dl hvetekim
2 ss sukker
2 ts salt
6 dl hvetemel
6 dl durum hvete

Ha vannet og gjæren i en bolle og tilsett olje, rør ut gjæren. Hell så i solsikke kjernene, linfrø, sesamfrø, sammalt rug grov, havregryn, hvetekim, sukker og salt. Rør godt sammen så kan du tilsette hvetemel og durumhvete til deigen blir passe smidig og løsner fra bollen.
Sett så brødene til heving i 1 time.
Kna deretter deigen på et melet bakebord, del deigen i 2 og form disse som brød og legg de i 2 smurte former. Pensle brødene med vann og dryss lettkokte havregryn over. La brødene etterheve i 30-40 minutter under et fuktet bakeklede.
Brødene stekes på 200C i ca 45 min.

Hvis det er noen av kornslagene jeg ikke har i hus, prøver jeg med noe annet – og det går like fint – bare påse at man bytter med lik mengde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar