Suppeoppskriften fikk jeg av ei god venninne for ti år siden. Den sprer seg som ild i tørt gress, altså oppskriften - ikke suppen! Den er perfekt til syforening, søndagsmiddag eller en regtung onsdagskveld.
Trykk på les mer/oppskrift for å lese oppskriften på både suppa og krutongene.
til 4-5
personer
1 stor
gul løk
1 purre
1 rød
paprika
2 ts
karri
1/2 -1
ts cayenne pepper (piri piri) eller garam masala
1 l
hønsebuljong (1 l vann+ 2 hønsebuljongterninger)
2 dl
creme fraiche
4
kyllingfilter
400-500
gr mais
salt og
pepper
persille
- Rens og hakk løken
- Skyll purren og skjær den i ringer
- Skjær paprikaen i strimler
- Kok opp buljongen
- Skjær kyllingen i biter og stek den
- Fres løk, purre, paprika og krydderet
i noen minutter i pannen
- Spe med litt av buljongen. Hell det
over i kjelen hvor du har lagd buljongen.
- Ha i creme fraiche. Kok opp.
- Tilsett mais og kyllingen. La suppen
koke i 5 min.
- Smak til med salt og pepper.
- Dryss persille over ved servering.
Hjemmelagde
krutonger:
ca 200 g
godt brød, gjerne noen dager gammelt
1 fedd
hvitløk
2-4 ss
olje som tåler varme
Skjær brødet i terninger og ha i en
blandebolle. Ha hakket eller presset fedd med hvitløk over brødet. Tilsett
oljen og bland alt godt så alle terningene med brød har fått litt olje på seg.
Fordel brødet utover et bakepapir på langpanne og stek i ovnen på 175 grader i
15 til 20 minutter, til krutongene er fine og sprø. Avkjøles. Krutongene kan
oppbevares i boks i 1-2 uker. Bruk til
salater og supper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar