Man kan ha vaniljekremen inni bollene eller som topping.
(20 stk)
50 gr. (fersk) gjær
125 gr margarin
5 dl melk
½ ts salt
1 dl sukker
2 ts kardemomme
850 gram/1,4 dl hvetemel
125 gr margarin
5 dl melk
½ ts salt
1 dl sukker
2 ts kardemomme
850 gram/1,4 dl hvetemel
en kartong ferdig vaniljekrem
Smuldre gjæren i en bolle. Smelt fettet og tilsett melken. La det bli fingervarmt. Hell melkeblandingen i gjæren. Tilsett salt, sukker, kardemomme og nesten alt melet.
Arbeid deigen smidig. La den heve i 30 min. Hvis det er fyr på peisen eller i ovnen, setter jeg gjerne deigen i nærheten av varmen. Dryss litt mel på bakebordet. Rull ut ca 20 boller. Lag enten en grop midt i bollen og ha en spiseskje vaniljekrem oppi gropa eller trykk hvert emne flatt og legg en stor spiseskje vaniljekrem i midten. Brett kantene over kremen og fest godt. Legg bollen med skjøtene ned på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle bollene med sammenvispet egg (blankhet). La bollene heve i 40 minutter. Bollene stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 8 minutter.
Smuldre gjæren i en bolle. Smelt fettet og tilsett melken. La det bli fingervarmt. Hell melkeblandingen i gjæren. Tilsett salt, sukker, kardemomme og nesten alt melet.
Arbeid deigen smidig. La den heve i 30 min. Hvis det er fyr på peisen eller i ovnen, setter jeg gjerne deigen i nærheten av varmen. Dryss litt mel på bakebordet. Rull ut ca 20 boller. Lag enten en grop midt i bollen og ha en spiseskje vaniljekrem oppi gropa eller trykk hvert emne flatt og legg en stor spiseskje vaniljekrem i midten. Brett kantene over kremen og fest godt. Legg bollen med skjøtene ned på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle bollene med sammenvispet egg (blankhet). La bollene heve i 40 minutter. Bollene stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 8 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar