50 gr. gjær
125 gr margarin
5 dl melk
½ ts salt
1 dl sukker
2 ts kardemomme
850 gram/14 dl hvetemel
Smuldre gjæren i en bolle. Smelt fettet og tilsett melken. La det bli fingervarmt. Hell melkeblandingen i gjøren. Tilsett salt, sukker, kardemomme og nesten alt melet.
Arbeid deigen smidig. La den heve i 30 min. Hvis det er fyr på peisen eller i ovnen, setter jeg gjerne deigen i nærheten av varmen. Dryss litt mel på bakebordet. Rull ut ca 20 boller. La bollene heve i 40 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg (blankhet) eller melk (matthet). Bollene stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 8 minutter. Avkjøles på rist – men bør prøvesmakes så fort som mulig!
125 gr margarin
5 dl melk
½ ts salt
1 dl sukker
2 ts kardemomme
850 gram/14 dl hvetemel
Smuldre gjæren i en bolle. Smelt fettet og tilsett melken. La det bli fingervarmt. Hell melkeblandingen i gjøren. Tilsett salt, sukker, kardemomme og nesten alt melet.
Arbeid deigen smidig. La den heve i 30 min. Hvis det er fyr på peisen eller i ovnen, setter jeg gjerne deigen i nærheten av varmen. Dryss litt mel på bakebordet. Rull ut ca 20 boller. La bollene heve i 40 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg (blankhet) eller melk (matthet). Bollene stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 8 minutter. Avkjøles på rist – men bør prøvesmakes så fort som mulig!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar