søndag 20. mars 2016

Pasta-kyllingsalat med olivenbrød

Salat og olivenbrød smaker godt i påskesola!
Kylling- pastasalat


Kylling- og pastasalat
4 personer
1/2 glass fetaost
1 agurk 
1/2 rødløk
2 tomater
Pasta, kok 2 porsjoner, se pakkens anvisning, avkjøles.
4 egg, kokes, avkjøles og deles
3-4 kyllingfileter skjæres i biter, krydres godt og stekes. 
Ca 30 stk oliven
1 plastkurv ruccola
2 små hjertesalat eller annen salat

Grønnsakene skjæres i biter, salat rives, og pasta, egg og kyllingfilet tilberedes som beskrevet over. 
Alt vendes i en stor bolle. 
Bruk gjerne litt av oljen til fetaost eller annen god olivenolje, eddik, balsamico etc. 

Landbrød med oliven (5 mellomsmå brød)
1 pakke fersk gjær (50 gram)
8 dl lunket vann
1,5 kg hvetemel
2 dl olivenolje
1 ss salt 
Ønsket mengde (ca.30 stk) stenfrie, sorte oliven

Bland gjæren i lunket vann. Ha i alle de andre ingrediensene og kjør dette i kjøkkenmaskinen i 10 minutter. 
Deigen skal være luftig litt småseig, men ikke klebre. 
Heves i 40 minutter. 
Del deigen i 5 deler, bland forsiktig inn oliven. Form brødene slik du ønsker. Jeg synes at de kan være litt "tøffe" når de ikke danderes perfekt, spesielt hvis de skal serveres ute. 
La deigen heve i 30 minutter før du pensler godt med vann og strør mel oppå. 
Stek brødene i ovnen på to brett, varmluft 200 grader i 35 minutter. 
Avkjøles på rist. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar