søndag 27. juli 2014

Grønn ertesuppe

Sukkerertene er høstet inn

Nyplukkede og vaskede sukkererter

"som perler på en snor"

50% frosne erter + 50% rett fra hagen = 500 gram grønne erter klare til suppe

Grønn ertesuppe klar til servering
I dag har vi høstet inn alle sukkerertene som fortsatt var i grønnsakshagen. Vi har jo gått og småspist i flere uker på de søte, gode ertene. Nå begynte skallet å bli hardt og ertene nesten bitre. Innhøstingen skjedde derfor i siste liten. 
Det er kjempegøy å kunne lage middag på egendyrka råvarer. Denne suppe er enkel, mettende og god. 


500 gram grønne erter, frosne eller ferske.
1-2 poteter, skrelles og kuttes i terninger
6 dl vann og 1 1/2 terning hønsebuljong
2 + 1 dl creme fraiche
1 ts sitronsaft
salt og pepper, ønsket mengde - smak deg frem. 

Garnityr: bacon, erter og creme fraiche

Kok opp buljongen og potetterningene. La det koke i 10-15 minutter mens du forbereder det resterende. Ha i ertene og la det koke i 3-4 minutter. Kjør suppen i blender eller med stavmikser. Ha i 2 dl creme fraiche, salt og pepper. La suppen få et oppkok. 

Tilbehør: stekte baconbiter og godt brød. 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar