onsdag 19. februar 2014

Grønnsaksform med scampi







Til 4 personer


30 scampi, uten skall 
bittelitt kajennepepper og 1 ss olje, blandes
3 poteter
1/2 brokkoli
1/2 blomkål
2 dl ost, revet
2 ss gressløk, frisk

Saus
2 egg
3 dl creme fraiche
1 dl fløte
salt, pepper og litt kajennepepper


Kok potet møre i saltet vann, skrell og del i skiver. Skjær brokkoli og blomkål i små buketter. Skrell stilkene og skjær dem i tynne skiver. Kok brokkoli og blomkål i ett minutt og skyll i kaldt vann så grønnsakene blir kalde. Stek scampiene i en panne med oljeblandingen. Legg de til side. 
Pisk egg, creme fraiche, fløte og krydder lett sammen og bland dette sammen med alt det andre. Ha det oppi en ildfast form. Dryss over revet ost og hakket gressløk.
Stek formen i stekeovnen i ca. 15 minutter på 200 grader.

Her er hele middagen i en og samme form, så man savner ikke noe tilbehør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar