onsdag 2. oktober 2013

Prinsessemuffins

Her er tiden inne for ukas første bursdagsfeiring i barnehagen. Barna har bursdag lørdag og søndag, så feiring i barnehagen blir torsdag og fredag. Førstemann ut er lillejenta som ønsket seg rosa prinsesseaktige kaker. Og her er resultatet! 
Jeg vet at lillegutts barnehagekake også krever noen timer ved kjøkkenbenken i morgen, men skal nok rekke å feire meg selv litt også. ;-)
Hipp hipp.... 





25-30 saftige muffins

315 gram smør
3 dl sukker
6 egg
8 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 dl kefir

Rør romtemperert smør og sukker i kjøkkenmaskinen. La den bli hvit og kremete. Tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom alle eggene. Sikt mel og bakepulver og kefir vekselvis. 

Fordel røren i muffinsformer. Ha gjerne muffinsformene i et muffins stekebrett. Da holder de bedre fasongen. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Avkjøles. 

Kremostfrosting
300 gram melis
50 gram smør, romtemperert
250 gram kald kremost, gjerne kremost til baking fra Tine. 

Visp alt sammen med kjøkkenmaskin i 5 - 7 minutter. 

Ha i ønsket farge- og smakstilsetning. Her har jeg brukt rosa icingfarge fra Wilton fra Cacas.no (direktelink). 

Sprøyte kremen i en sprøytepose med den tippen du ønsker. Her har jeg brukt en tip av typen Closed star.

Ha på strø: rosa sukkerperler (Cacas) og kakestrø farget rosa sukker (Cacas)

Blomstene
Pops-pinner/ lollipop-pinner (15 stk deles i to)
125 gram rosa fondant (en halv pakke fra Cacas)
Utstikkerblomst med ejektor. Det betyr at du pressser formen ned i massen og trykker på knappen, så popper blomsten ut. 
Kakeboksen har akkurat nå et superpakketilbud med mange ulike utstikkere (46 deler). Legger ved en direktelink: trykk her

Kjevle ut fondanten. Stikk ut blomster. Sett to og to blomster sammen på pinne. Ha en sullerperle i hver blomst. 
La blomstene ligge en liten stund for å hardne. Deretter kan de settes i muffinsen - som nå er en cupcake - altså en muffins med masse krem og stæsj.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar